VIJF TIPS VOOR EEN CONTENT SCHRIJVER

Tips contentschrijver

Een goede content schrijver staat voor vele uitdagingen. Je wilt inhoudelijk een boodschap overbrengen, de aandacht van de lezer erbij houden en tegelijk de SEO-doelen bereiken. Lees deze vijf tips voor content schrijvers en ga ermee aan de slag.

1. Ken je onderwerp

Zoek informatie over jouw onderwerp op voor je begint te schrijven. Raadpleeg enkele blogs en referenties. Jij bent de kenner en expert en maakt de tekst écht interessant. Je kan ook de grote lijnen en de hoofdboodschappen van de tekst alvast bepalen en de details beetje bij beetje aanvullen. 

2. Ken je medium

Ga je als content schrijver teksten maken voor advertenties, een website of een boek? De lengte en opbouw van de teksten zullen drie keer volledig anders zijn, afhankelijk van het medium. In een webtekst ga je meteen verduidelijken waar de pagina om draait omdat jouw online lezers zich maar heel kort kunnen focussen. In een boek kan je de tijd nemen om spanning op te bouwen, en de verrassing tot het einde te bewaren voor de lezers. Weet dus waarvoor je schrijft.

3. Ken je doelgroep

Voor wie schrijf je deze tekst? Zoekt jouw doelgroep bijvoorbeeld naar “Afwasbare speelmatten” of zoeken zij vooral “Goedkope speelmatten”? Google Trends kan je alvast helpen om de juiste zoekwoorden te integreren in de tekst.

Gebruik ook de taal en de woorden die jouw doelgroep begrijpt. Schrijf je voor tieners die zich trendy willen kleden of senioren die comfort zoeken? Jouw woordkeuze zal helemaal anders zijn. Leef je in en kijk goed naar de doelgroep, en begrijp hoe jouw publiek leest, praat en welke woorden zij gebruiken.

4. Wees duidelijk

Ongeacht de doelgroep, jouw lezers willen duidelijke informatie en heldere taal. Blijf dus aandachtig terwijl je de tekst schrijft en beeld je als goede SEO tekstschrijver in dat jij geen voorkennis hebt over het onderwerp. Gebruik ook bullet points, die zijn bijvoorbeeld heel handig bij langere opsommingen, recepten of DIY-instructies. 

5. Schrijf in de actieve vorm

Gebruik een actieve schrijfstijl. Zo blijft jouw lezer aandachtig. Je houdt de tekst interessant als content schrijver. Bijvoorbeeld:

  • Actief: Ik schilderde twintig portretten op één dag. 
  • Passief: Ik heb twintig portretten geschilderd op éen dag.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *