Hoe kun je jouw emotionele energie beter beheren?

Simpel gezegd, emotionele energie is de energie die we krijgen van onze emoties. Onze energie komt als het ware van onze emoties, en verschillende emoties vibreren op verschillende frequenties. Wanneer je bijvoorbeeld emoties van vreugde, liefde, hartstocht, en opwinding voelt, dan wordt dit beschouwd als hoogfrequente trillingen. Hoogstwaarschijnlijk had je op die momenten het gevoel dat je een onbeperkte bron van energie had – je was niet te stoppen! Kortom, het is goed gedijen wanneer je functioneert met hoge frequentie trillingen. Dus hoe kunnen we die energie aan de gang krijgen? In dit artikel nemen we met je door over hoe je j emotionele energie kunt beheren voor jouw welzijn.

1. Doe dingen die je leuk vindt en die je gelukkig maken

Denk eens even na: wanneer heb jij voor het laatst tijd vrijgemaakt om de dingen te doen waar je van houdt en van geniet? Als je je de laatste tijd overweldigd en uitgeput voelt, is het hoogstwaarschijnlijk al een tijdje geleden dat je dit hebt gedaan. Probeer daarom met goede regelmaat een paar uur vrij te maken om iets te doen waar je echt van houdt en dat je vreugde brengt. Je verdient het immers om je goed te voelen!

emotionele-energie

2. Omring jezelf met positieve mensen die je opbeuren

De mensen waarmee je omgaat spelen een belangrijke rol in het beheren van je emotionele welzijn. Dit betekent dat je jezelf moet omringen met positieve mensen en giftige vriendschappen en relaties een halt moet toeroepen. Dit kan in het begin moeilijk zijn, maar als je op een hoge frequentietrilling werkt zal je langzamerhand minder moeite hebben om positieve mensen aan te trekken en negativiteit achter je te laten. Onthoud dat jij de belangrijkste persoon in de wereld voor jezelf bent, dus leer om “nee” te zeggen op momenten dat je voor jezelf moet zorgen. Dat is niet egoïstisch, maar gedegen zelfzorg!

emotionele-energie

3. Ga aan de slag met begeleiding

Wil je ervoor zorgen dat je jouw potentie kunt maximaliseren, dan is het helemaal niet raar om daarvoor wat hulp bij te gebruiken. Dit is waar een coach jou kunt bijstaan. Of het nu gaat om loopbaanbegeleiding om jouw carrière een boost te geven en verder te ontwikkelen in het werkveld, of om vitaliteitscoaching om jouw energiemanagement volgens een holistisch model aan te pakken, coaches kunnen jou een werkwijze bieden om jouw hele leven en emotionele energiebeheer te optimaliseren!

emotionele-energie

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *